Victor Buyck blog

Blog Posts
Invaren 1  

Fietsersbrug Tessenderlo succesvol ingevaren!

05 December on Uncategorized  

Victor Buyck heeft afgelopen weekend de nieuwe fietsersbrug te Tessenderlo succesvol ingevaren!

Tessenderlo - Op zaterdag 30 november en zondag 1 december heeft Victor Buyck de grote invaaroperatie van de nieuwe fietsersbrug van Tessenderlo uitgevoerd. De nieuwe brug is 143meter lang, 9meter breed en de boog heeft een hoogte van 20meter ten opzichte van het wegdek.

Op zaterdag 30 november 2019 is de brug vanaf het montageterrein door middel van SPMT’s tot op het ponton gereden. Na een drukke voorbereidingsweek waarin de brug ook is opgevijzeld, zijn we op zaterdag omstreeks 7u30 gestart met het aanmeren van het ponton. Na het plaatsen van de RORO-kleppen konden de SPMT’s aan hun verplaatsing beginnen. Tegen 16u stond de brug met zijn volle gewicht op het ponton en is het ponton volledig klaar gemaakt om aan de grote invaaroperatie te beginnen.

Zo kon er op zondag 1 december 2019 onmiddellijk gestart worden met varen en rond 8u30 is de brug aangekomen aan de uiteindelijke locatie. Daar is het ponton door middel van lieren vastgemaakt aan enkele mobiele ankerpunten en is het ponton gedraaid. Na het exact positioneren van de brug boven de oplegpunten hebben we de brug vervolgens afgezakt op de tijdelijke ondersteuningsstructuur. Omstreeks 14u lag de brug op deze steunen.

Omstreeks 16u30 was ook het ponton van onder de brug weg en was de operatie succesvol afgerond!

 

De succesvolle uitvoering van dergelijke operaties is het resultaat van het harde werk van het volledige projectteam. Proficiat aan alle betrokkenen die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

-------------------------

Victor Buyck Steel Construction bouwt deze fietsersbrug samen met partner Artes Roegiers in opdracht van De Vlaamse Waterweg. Het architectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerp van de brug is Zwarts & Jansma, de studie van de brug is gebeurd door Arcadis/Sweco en Stendess Ingenieursbureau.