Victor Buyck blog

Blog Posts
2019-06-14-21h26min33  

Managementdag 2019

06 August on Organisation, People, Testimonials  

Dit jaar ging onze managementdag voor leidinggevenden door op vrijdag 14 juni 2019. We trokken met z’n allen naar de mooie polders in Zuienkerke en werden verwacht in Hotel Polderwind. Om 12u30 was iedereen ter plaatse waar ons een broodjeslunch stond te wachten. We konden maar beter voldoende energie opdoen, want ook dit jaar was het nodig!

Om 13u15 startten de inhoudelijke activiteiten. Steven nam het woord en introduceerde ons in wat komen zou. Hij startte met een dankwoord voor onze geleverde inspanningen van vorig jaar, terwijl er prachtige foto’s verschenen van een aantal mooi projecten die we met ons allen realiseerden.

En ja, we kunnen het als geen ander! Als we dergelijke prestaties kunnen realiseren, is het goed om stil te staan bij het proces om te kijken wat goed gelopen is en wat we eruit kunnen leren om het (nog) beter te gaan doen. En misschien kan dit ons ook helpen om de zaken die minder goed lopen op de rails te krijgen. Want het is tevens een feit dat inspanningen en resultaat niet altijd recht evenredig zijn.

Verder gaf Steven het woord aan drie organisaties die elk hun activiteit kwamen voorstellen in het kader van de ‘Warmste week’: de creatieve Stem, VZW De Kleine Held en Ethio Trees.
De eerste organisatie, de Creatieve Stem, laat jongeren experimenteren en kennis maken met fablab technieken en STEM onderwerpen. Karel Van Hecke organiseert met een aantal collega’s een quiz waarvan de opbrengst aan dit project wordt geschonken.

Vooral de tweede getuigenis van onze Victor Buyck collega Dimitri Goethals was bijzonder emotioneel. Samen met zijn toenmalige vrouw richtte Dimitri VZW De Kleine Held op. Deze VZW doet beroep op vrijwilligers en maakt kleertjes en andere hebbedingetjes voor prematuurtjes.
De VZW is een eerbetoon aan zijn eigen Kleine Held Noor*. Noor* werd geboren op 32 weken en 3 dagen. Zij had een uiterst zeldzame aandoening waarvan de oorzaak te wijten was aan het verlies van haar eeneiïg tweelingszusje op 9 weken in de zwangerschap. Niettegenstaande haar immer vechtlust heeft Noor* de oneerlijke strijd verloren. Op 13/01/2015 werd zij de mooiste ster aan de hemel.  Onze bewondering gaat naar de ouders van kleine Noor* en hoe zij hun groot verdriet hebben kunnen ombuigen in zo iets positief waarmee ze andere ouders zoveel verder helpen.  De opbrengst van de deelname van Victor Buyck aan de Warmathon in Gent wordt geschonken aan de VZW De Kleine Held.

Ethio Trees is een organisatie die zich bezighoudt in Ethiopië met het herstellen van tropische ecosystemen die bedreigd worden door degradatie. Zij creëren hoogwaardige bosproducten. De opbrengst van de car free day van september 2019 zal aan dit project geschonken worden.

Na een korte pauze nam Evelien Van Dyck het woord. Evelien leerde ons hoe we succes en welzijn met elkaar kunnen combineren binnen een snel veranderende stressvolle bedrijfswereld. Ze lichtte toe hoe we goed konden worden in verandering en hoe gewoontes daartoe kunnen bijdragen. Het werd een inspirerende sessie! Evelien nam ons volledig mee in haar verhaal en als experte in de positieve psychologie gaf zij haar professioneel optimiste door in de manier waarop zij de lezing gaf. Nu is het aan ons om daarmee verder aan de slag te gaan!

Nadien was het tijd voor het actieve deel op onze unieke buitenlocatie en dit in aanwezigheid van het zalig zonnetje. We werden in twee groepen verdeeld en onderweg kwamen we allerlei hindernissen tegen zoals wankele bruggetjes & waterbalkjes, balk en touw over een beek, het grote spinnenweb,... We maakten ook gebruik van een vlot om ons over de plas te brengen. De tocht was een aangename cocktail waarin actie, uitdaging en samenwerken centraal stonden.
We hebben hier nog maar eens getoond dat we één groep zijn. #steelatwork!
En uiteraard werden ook een aantal Victor Buyck collega’s drijfnat! Ook op dat vlak hebben we weer geschiedenis geschreven.

De avond werd afgesloten met de traditionele barbecue waarbij we gezellig konden nakeuvelen in aanwezigheid van onze collega’s.

Victor Buyck was in Zuienkerke en Zuienkerke heeft het geweten!