Victor Buyck blog

Blog Posts
dav  

Nieuwe fietsersbrug Tessenderlo op de werf!

10 July on Projects   Tags: , , ,

Op donderdag 20 juni 2019 zijn de onderdelen van de nieuwe fietsersbrug van Tessenderlo aangekomen op het montageterrein. Eerder die week hadden we de stukken op een binnenschip geladen in het atelier van Victor Buyck te Wondelgem en zo tot aan het montageterrein gebracht.

 

Vrijdag 21 juni was de boot volledig gelost en  zijn de dekken reeds meteen op de montagestoelen afgezet. De bogen zijn door middel van een SPMT-operatie tijdelijk op de grond voor de wegdekken geplaatst. Deze SPMT-operatie werd volledig door Victor Buyck zelf uitgevoerd. Op maandag 8 juli 2019 hebben we dan ook de bogen op hun tijdelijke montagetorens geplaatst en is de montage van de brugdelen zo afgerond.


De komende weken werken onze monteurs, lassers en schilders met man en macht om de werfvoegen af te lassen en te conserveren. Later dit jaar worden dan de hangers nog geïnstalleerd en wordt de brug ingevaren op zijn definitieve locatie. Daarna volgt de afwerking.

Victor Buyck Steel Construction bouwt de nieuwe fietsersbrug in Tessenderlo in samenwerking met TV-partner Artes Roegiers in opdracht van De Vlaamse Waterweg.