Victor Buyck blog

Blog Posts
AMG-16KBL  

16 kraanbaanliggers voor ArcelorMittal Gent succesvol vervangen

17 December on Organisation, Projects  

Victor Buyck kreeg in maart 2018 van Arcelor Mittal Gent de opdracht voor de vervanging van 16 kraanbaanliggers met variërende lengtes.

In de staalwalserijen worden de kraanbaanliggers door de hoge en frequente belastingen zwaar op de proef gesteld en lijden ze dus letterlijk onder vermoeiing. Daarom moeten ze na enkele tientallen jaren vervangen worden.

De stilstand, de periode waarin we toegang in de hal kregen om de kraanbaanliggers te vervangen, lag sinds het begin vast van 17 tot 27 november 2018. We hadden dus een periode van 8 maanden voor de studie, de aankoop en levering van het staal, de fabricage en de conservering van 16 kraanbaanliggers voor een totaal gewicht van iets meer dan 500 ton staal. Dit is wat men noemt een ambitieuze planning.

Simultaan met het opstellen van de fabricagetekeningen liep de levertermijn van het plaatmateriaal en de zware T-profielen. In juni konden we met de productie van de 16 kraanbaanliggers starten.

De langste ligger (ligger O6-8 voor de intimi) was 32 meter lang en ook de zwaarste en moeilijkste om te realiseren. Victor Buyck stond met haar eigen trailers zelf in voor de transporten naar Zelzate.

Tijdens de stilstand, waarbij onze mensen 24 op 24 uur werkten in een 3-ploegensysteem van telkens 30 man, werden in 5 dagen alle kraanbaanliggers vervangen!  De resterende tijd was nodig voor alle  afwerkingswerkzaamheden. Op 26 november kon ArcelorMittal de loopkraan van hal OP weer in dienst nemen (één dag eerder dan voorzien) en op dinsdag 27 november de loopkraan van hal MN.

Alweer een topprestatie van onze firma. Dank aan allen die hieraan hebben bijgedragen!