Victor Buyck blog

Blog Posts
Zandhazenbrug ZJA Copyright Rijkswaterstaat-r  

Zandhazenbrug (Spoorbrug Muiderberg) wint Nationale Staalprijs in Nederland

04 October on Organisation, People, Projects, Sustainability, Testimonials  

Op 3 oktober 2018 heeft Bouwen met Staal de tweejaarlijkse Nederlandse staalbouwprijzen uitgereikt. Dit grootse event vond plaats bij Tata Steel in Ijmuiden, dat dit jaar 100 jaar bestaat. In de categorie Infrastructuur verkoos de jury uit een dertigtal inzendingen de Zandhazenbrug, gebouwd door Victor Buyck, tot laureaat.

De jury prees de brug als zijnde een ‘klasse apart met veel capaciteiten’ en beschreef de voortgang van de assemblage op de tijdelijke bouwplaats als ‘een lust voor het oog’. De langste spoorbrug van Nederland is een boogbrug die uit 7.500 ton staal bestaat, met een hoofdoverspanning van meer dan 250 meter.

Victor Buyck deelt deze prijs met Rijkswaterstaat en ProRail (opdrachtgevers), aannemerscombinatie SAAOne(VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF), ZJA Zwarts & Jansma Architecten en Iv-Infra (ingenieursbureau).

De renovatie van de Tacitusbrug te Ewijk, een ander project van Victor Buyck, werd genomineerd voor de Nationale Duurzaamheidsprijs.

Een mooie erkenning voor het geleverde werk, proficiat aan alle medewerkers die aan deze grootschalige Nederlandse projecten hebben meegewerkt!

Web links:

https://www.nationalestaalprijs.nl/deelnemende-projecten/detail/infrastructuur/zandhazenbrug-spoorbrug-muiderberg

https://www.nationalestaalprijs.nl/deelnemende-projecten/detail/duurzaamheidsprijs/tacitusbrug

 

 

On 3 October 2018, the 2-yearly Dutch steel awards were awarded. The  Zandhazenbrug, a railway bridge also built by Victor Buyck, was chosen as the laureate by the jury in the Infrastructure category amongst 30 projects submitted. The jury praised the bridge as being a 'class apart with many capacities' and described the progress of the assembly on the temporary construction site as ‘very attractive to the eye'.  The longest railway bridge in the Netherlands is an arch bridge consisting of 7,500 tons of steel, with a main span of more than 250 meters.

The refurbishment of the Tacitus bridge near Ewijk, another project by Victor Buyck (for Rijkswaterstaat and CVB) made it to the top 3  for the Sustainability Award.