Victor Buyck blog

Blog Posts
20170921_171401  

Derde Car Free Day bij Victor Buyck op 21 september 2017

13 October on People, Sustainability  

Op 21 september 2017 vond opnieuw de nationale Car Free Day plaats. Voor het derde jaar op rij deed Victor Buyck mee en moedigde zo haar werknemers aan om te kiezen voor duurzame mobiliteit.

Het bedrijf beloonde iedereen die op de Car Free Day met de fiets, bus of trein naar het werk kwam of ervoor koos om te carpoolen.

De dag startte met een gezellig ontbijt voor alle deelnemers.

Daarnaast kreeg elke deelnemer een leuk gadget én kregen ze door de collega’s van de Smeltkroes een gratis drankje aangeboden op vrijdag.

Opnieuw werd door het management een tegenprestatie aangeboden. Bij een deelname van de werknemers die reeds op een duurzamen manier naar het werk komen plus 25% van de normale autosolisten, worden er compressoren en elektrische laadpunten voorzien in de vernieuwde fietsenstallingen.

Indien bovenop de werknemers die doorgaans met de fiets of het openbaar vervoer komen, minstens 50% van de autosolisten deelnamen aan de Car Free Day, dan zouden als extra tegenprestatie de parkeerplaatsen voor de directie gedurende de volledige maand oktober voorbehouden worden aan carpoolers.

Van de 254 aanwezige werknemers, maakten in totaal die dag maar liefst 124 mensen gebruik van een duurzame transportwijze. Een indrukwekkend deelnamepercentage van bijna 50%!

Daarnaast  wil dit zeggen dat net geen 30% van de autosolisten op een duurzame manier naar het werk gekomen is die dag. Daarmee is de doelstelling voor de eerste tegenprestatie van de bedrijfsleiding voor het derde jaar op rij ruimschoots gehaald!