Victor Buyck blog

Blog Posts
mappen rallyconcept  

Managementdag 16 juni 2017 in Ieper!

27 June on Organisation, People  

Op vrijdag 16 juni 2017 vond onze veertiende managementdag voor leidinggevenden plaats, ditmaal met als centraal thema: CREDO. Om 7.15 uur werden we verwacht op de Kemmelberg in Ieper. Vooraf hadden we de instructie gekregen om in een groepje van vier collega’s aan te komen. Het was verboden om apart te reizen want hierop stond een straf die we niet wilden ondergaan!

Omstreeks 7.30 uur stond ons een stevig ontbijt te wachten met alles erop en eraan, want ook dit jaar was het nodig!

Om 8 uur gingen de ochtendactiviteiten van start. Aan de hand van een origineel ganzenbord werd getoetst in hoevere de CREDO regels reeds gekend en toegepast werden. Credo is een acroniem dat staat voor:

  • Contract + draagwijdte kennen
  • Collectieve Resultaten
  • Eerste keer juist doen van alle activiteiten
  • Discipline en rigueur
  • Kort Op de bal spelen

Voor de vijf momenten van de waarheid kunnen we dit acroniem toepassen.

Om aan deze wedstrijd te kunnen deelnemen werd ons vooraf gevraagd om een typische pion mee te brengen dat CREDO symboliseert. De creatieve geesten onder ons gingen aan de slag. Het was duidelijk dat de ene groep al meer voorbereidingstijd nodig had dan de andere. Maar toch, het waren stuk voor stuk originele kunstwerken!

 

Het werd een interactieve en afwisselende voormiddag en in iedere groep voelde je de groepsgeest werken. Uiteindelijk werd team 4 met Ben, Koen G., Nick, Ilse, Ghislain en Tom de grote eindwinnaars. Proficiat aan onze collega’s! Tevens ook een dank-je-wel aan de creatieve organisatoren en tevens de ‘onpartijdige’ jury van dit spel!

Om 12 uur hadden we een snelle lunch met soep en belegde broodjes. Op dat moment konden we ons herbronnen en ons voorbereiden op de namiddagactiviteit die aanving om 13 uur. 

Er werd gestart met een korte briefing door RallyConcepts, die ons gedurende de ganse namiddagactiviteit professioneel begeleid hebben. Ze gaven een toelichting over de diverse routesystemen die aan bod kwamen tijdens de rally en ervoor zorgden dat de ritten voldoende uitdagend waren. De routesystemen zorgden er tevens voor dat het team continu moest samenwerken en overleggen.  De teamspirit werd hierdoor meer dan ooit aangewakkerd!

Omstreeks 13.45 uur werd dan het startschot gegeven en vertrokken we in de teams zoals we ‘s morgens kwamen aangereden. Met behulp van een roadbook en op basis van de routesystemen werden we geloodst  in de prachtige natuur van Ieper. Niet alleen de weg was een ontdekking, maar ook tijdens de rit waren er verschillende borden met letters die we moesten opmerken en noteren op een daarvoor bestemd invulblad. Een rally zou geen echte rally zijn als er niet verschillende check-points werden voorzien die werden bemand door een RallyConcepts medewerker, dit om te controleren of we dit tijdslimieten wel respecteerden.