Victor Buyck blog

Blog Posts
car free day - elektrische fietsen  

Tweede Car Free Day bij Victor Buyck op 22 september 2016

28 October on People, Sustainability  

Op 22 september 2016 vond opnieuw de nationale Car Free Day plaats. Voor het tweede jaar op rij deed Victor Buyck mee en moedigde zo haar werknemers aan om te kiezen voor duurzame mobiliteit.

Het bedrijf beloonde iedereen die op de Car Free Day met de fiets, bus of trein naar het werk kwam of ervoor koos om te carpoolen. Er werden uiteenlopende acties voorzien:

De dag startte met een gezellig ontbijt voor alle deelnemers. Tijdens de middagpauze kon men een testrit doen met een elektrische fiets. Daarnaast was er een CNG demowagen aanwezig en kon men verdere informatie over CNG als alternatieve brandstof krijgen.

Opnieuw werd door het management een tegenprestatie aangeboden. Bij een deelname van de werknemers die reeds op een duurzame manier naar het werk komen plus 25% van de normale autosolisten, worden er meerdere  laadpalen aangekocht voor gebruikers van elektrische wagens.

Indien bovenop de werknemers die doorgaans met de fiets of het openbaar vervoer komen, minstens 50% van de autosolisten deelnamen aan de Car Free Day, dan zouden als extra tegenprestatie de parkeerplaatsen voor de directie gedurende de volledige maand oktober voorbehouden worden aan carpoolers.

Van de 218 aanwezige werknemers, maakten in totaal die dag maar liefst 106 mensen gebruik van een duurzame transportwijze. Dat wil zeggen dat net geen 30% van de autosolisten op een duurzame manier naar het werk gekomen is die dag. Daarmee is de doelstelling voor de eerste tegenprestatie van de bedrijfsleiding ruimschoots gehaald!