Victor Buyck blog

Blog Posts
ww@ork  

Weightwatchers@work

27 June on People  

Dankzij de inspiratie van de werknemers van Victor Buyck blijft de groep Jobfit goede, interessante ideeën lanceren.

Wij Belgen staan bekend voor onze liefde voor lekker eten en drinken, daarom was het idee om het overgewicht aan te pakken niet eens zo gek want het is bekend dat fitte en energieke medewerkers zich beter voelen in hun vel en vaak ook productiever zijn.

Iedereen heeft wel al eens gehoord van de Weightwatchers en daarom was onze groep al vlug volzet met mensen die enkele of meerdere kilootjes kwijt wilden via de Weightwatchers@work

13 weken lang op vrijdag, kwamen we bijeen om samen met coach Hannelore te bespreken welke dagelijkse gewoontes er zijn en op welke manier deze kunnen  aangepast en/of verbeterd worden, zodat we van lekker eten kunnen blijven genieten en toch de balans bewaren. Op gezond eten staat geen limiet, dus deze gezonde levensstijl is geschikt voor de ganse familie.

Het ontdekken van het juiste gebruik van de ‘smartpoints’ voor alle ingrediënten vraagt een beetje moeite  om onder de knie krijgen, maar eens je er mee begint, sta je versteld wat er op een dag allemaal in de mond verdwijnt.

Bewust worden van wat je eet is de eerste stap van het programma.  De tweede stap is beseffen dat alles mag, met mate als je maar de goede keuzes maakt.

In totaal is de groep op 13 weken 87,2 kg lichter geworden wat toch een mooi resultaat mag genoemd worden. De Weightwatchers norm is 0,5 kilo gewichtsverlies per week.  De directie van Victor Buyck heeft te allen tijde de vooruitgang van zijn medewerkers voor ogen en stimuleert hen hierbij door 100 % teruggave van het lidgeld voor iedereen die het vooropgestelde doel bereikt. Op 23 september 2016 gaat een laatste controle door met onze coach  en kunnen we allen die geslaagd zijn alzo een dikke proficiat wensen.

Omdat dit initiatief niet alleen draait om lekker en gezond eten, maar ook om bewegen, geeft de directie er bovenop nog een stappenteller cadeau.  Deze kan door alle andere werknemers voor een ‘buyck’prijsje aangekocht worden.