Victor Buyck blog

Blog Posts
Zuiddag-1-622x259  

ZUIDdag: Ik beleefde een fantastische dag bij Victor Buyck!

20 November on People  

Ik ben Joke Beylemans en deed op 22 oktober 2015 mee aan de Zuiddag. Op die dag kan een onderneming het engagement van jongeren steunen door een job  ter beschikking te stellen.

Door deelname toont een organisatie aan de buitenwereld dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt.

Elk jaar steunt Zuiddag een creatief jongerenproject in het Zuiden. Dit jaar gaan de lonen van de werkdag naar jonge cacaoboeren in Nicaragua in samenwerking met Vredeseilanden. Die dag beleefde ik bij jullie, Victor Buyck Steel Construction. De slogan zegt het zelf ‘STEEL AT WORK”: arbeiders, bedienden, directeurs die zich inzetten voor een groot bedrijf.  

Ik waagde mij om 7u30 op de parking van Victor Buyck. Na een klein beetje wachten in de onthaalruimte kreeg ik van verschillende personen uit de afdeling administratie een korte maar bondige uitleg over de taken die ik zou mogen uitvoeren binnen hun afdeling. Op die manier kwam ik in contact met verschillende soorten taken.

Na de middag kreeg ik een rondleiding door de hallen. De vurige passie van de lassers spatte van de stukken af. Ik vond het leuk te kunnen zien hoe het begint met stalen platen en eindigt met een mooie, grote brug. Veiligheid is een houding, geen procedure...:met mijn kleurrijke helm en grote schoenen voelde ik me klein tussen ‘de mannen’. 

 

Waarom heb ik voor dit bedrijf gekozen? Ik vind dat Victor Buyck een mooi voorbeeld is van zorg dragen voor de werknemer. Iedereen doet zijn uiterste best en blinkt uit met de mooie resultaten. Ik vond dit bedrijf ook leuk omdat dit een bedrijf is waar niet maar éé,n persoon werkt maar honderden. #Teamwork. Ook het werken met en vanuit waarden vind ik een goed idee. Het is leuk om zoveel mensen samen te zien streven naar maar éébn gemeenschappelijk doel.  

Ik vond het een zeer leuke dag en ik kom zeker nog eens terug!