Victor Buyck blog

Blog Posts
DSC_6151  

Victor Buyck nam deel aan CAR FREE DAY op 17 september 2015!

23 September on Organisation, People  

Op 17 september 2015 vond opnieuw de nationale Car Free Day plaats. Victor Buyck deed op een zeer spectaculaire manier mee aan deze actie en moedigde zo haar werknemers aan om te kiezen voor duurzame mobiliteit.

Het bedrijf beloonde iedereen die op de Car Free Day met de fiets, bus of trein naar het werk kwam of ervoor koos om te carpoolen. Er werden uiteenlopende acties voorzien:
De dag startte met een gezellig ontbijt voor alle deelnemers. Gelijktijdig werd de nieuwe fietsenstalling in gebruik genomen. Alle aanwezige fietsen werden tijdens de werkuren gratis nagezien door een lokale fietsenmaker. Om de werknemers ook te laten kennismaken met duurzamere alternatieven, konden alle geïnteresseerde werknemers een testritje maken met een elektrische wagen.

Om iedereen nog een extra zetje te geven, had de bedrijfsleiding ook twee tegenprestaties vooropgesteld.

  • Er zouden twee bedrijfsfietsen aangekocht worden die alle werknemers kunnen gebruiken voor kleine verplaatsingen (bijvoorbeeld voor een boodschap over de middag). De voorwaarde was dat er minstens 25% autosolisten die dag op een duurzame manier naar het werk zouden komen.
  • Indien bovenop de werknemers die doorgaans met de fiets of het openbaar vervoer komen, minstens 50% van de autosolisten deelnamen aan de Car Free Day, dan zouden als extra tegenprestatie de parkeerplaatsen voor de directie gedurende de volledige maand oktober voorbehouden worden aan carpoolers.

Van de 207 aanwezige werknemers, maakten in totaal die dag maar liefst 113 mensen gebruik van een duurzame transportwijze. Dat wil zeggen dat 35% van de autosolisten op een duurzame manier naar het werk gekomen is die dag. Daarmee is de doelstelling voor de eerste tegenprestatie van de bedrijfsleiding ruimschoots gehaald!
De meest originele verplaatsing hadden we te danken aan Koen Vancaeyseele en Hannes Vanderstraeten. Die kwamen met een tandem vanuit Izegem naar Eeklo afgezakt. Petje af!